Spiritualiteit

De oude en de jonge ziel

 

Velen van jullie hebben het vast vaker voorbij zien en horen komen. Een oude ziel en een jonge ziel. 

Maar wat houdt het nou precies in allemaal?

 

De oude ziel

 

Een oude ziel is een ziel die al velen malen geincarneerd is op aarde en zelfs misschien levens heeft gehad op andere planeten. In al die levens die je hebt gehad heb je veel kennis en wijsheid opgedaan en heb je veel moeten ervaren, voelen, beleven en doorleven. Je hebt van alles meegemaakt in die levens. Oude zielen zijn hele gevoelige personen, hebben een grote innerlijke belevingswereld, en staan in contact met hun eigen wezen en zijn. Ze voelen zich vaak volwassener dan hun leeftijd en handelen vanuit hun gevoel en dragen hun wijsheid over op andere mensen. Kinderen met een oude ziel hebben vaak weleens geen zin in school en hebben desinteresse in de leerstof.                                             Een oude ziel voelt vaak al aan dat hij/zij een oude ziel heeft. Ze voelen zich aangetrokken tot de wereld van spiritualiteit en weten ergens diep vanbinnen dat ze een missie hebben op aarde om de mensheid te helpen en om de aarde beter te maken. Iemand met een oude ziel heeft het niet altijd makkelijk. Vaak zijn oude zielen teruggetrokken personen en leven ze in een eigen wereld. Want de wereld van hier kan heel intens naar binnen komen. Oude zielen vallen namelijk ook onder HSP (Hoog Sensitief Personen) Nieuwetijdskinderen, en sowieso de Lichtwerkers hebben allemaal een oude ziel.                                                               Dus sowieso komen de kenmerken van een HSP, nieuwetijdskind en lichtwerkers allemaal overeen met die van een oude ziel.                         Oude zielen heb je in 3 categoriën:  De oude ziel, De hele oude ziel en de zeer oude ziel.  (en dit niet om in hokjes te plaatsen, maar er lopen namelijk verschillende oude zielen rond, niet elke oude ziel is even oud en iedereen heeft zijn eigen taken en levenslessen te doorstaan)           Niet alle oude zielen zijn bezig met spiritualiteit, maar het zijn absoluut wel mensen die leven vanuit hun innerlijk, vanuit hun hart. Vaak merk je het ook wel of je met een oude ziel te maken hebt. Vaak hebben ze niet echt een groot ego zoals bij de jonge ziel, en zijn ze niet zo IK gericht. Maar dat ligt er natuurlijk aan, er zijn ook oude zielen die nog een (groot) ego hebben en soms een beetje uit de hoogte kunnen doen. Het ligt er ook net aan welke levenslessen ze moeten doorstaan op dat moment. Want van alles wat op je pad komt leer je.                                                 De hele oude ziel en de zeer oude ziel dat zijn vaak lichtmeesters op aarde. Deze zielen zijn zich al bewust van het feit wat ze hier komen doen en zijn ook al heel druk bezig met spiritualiteit en het helpen en opleiden van mensen die hun pad kruisen.                                                 De zeer oude zielen zijn vaak voor het laatst hier op aarde en zijn teruggekomen met een doel en missie en dat is om de aarde te helpen naar de Nieuwe Tijd en verlichting. Dit zijn dan ook echt de lichtmeesters oftewel Aarde engelen. 

 

 

 

De Jonge ziel.

 

Net zoals oude zielen heb je ook nog de jonge zielen. Dit zijn zielen die nog niet zo vaak op aarde of andere planeten zijn gereïncarneerd. Dat wilt dus zeggen dat ze nog niet zoveel kennis en wijsheid hebben opgedaan zoals een oude ziel dat wel heeft.                                               Jonge zielen leven nog niet vanuit bewustzijn. Want dat hebben ze nog niet gevoeld, ervaren, beleefd en doorleefd. Dat wilt dus niet zeggen dat een jonge ziel niets heeft ervaren in andere levens, maar ze zijn nog niet zo ver in het ervaren als een oude ziel, daarvoor moeten ze nog vele levens leven. Vaak zijn jonge zielen personen die zich niet kunnen invoelen op het gevoel van een ander. Vaak zijn ze arrogant, Ik gericht en hebben ze een (groot) ego. We noemen dit ook wel een laag bewustzijn. Ze kunnen een ander mens vaak best pijn doen en kwetsen. Ook jaloezie komt veel voor bij een jonge ziel.                                         Vaak herken je een jonge ziel ook aan het gedrag. Ze zijn absoluut niet bezig met het gevoel van anderen, leven nog niet vanuit hun hart, maar vanuit hun IK. Deze zielen zijn ook absoluut niet bezig met spiritualiteit en keuren het ook af dat het grote onzin is en niet bestaat. Een jonge en een oude ziel botsen altijd met elkaar. Dat komt omdat een oude ziel stukken gevoeliger is dan een jonge ziel, En een jonge ziel wilt boven een oude ziel staan om deze omlaag te drukken en de macht te grijpen.De les voor een oude ziel is dus weer om boven de jonge ziel te blijven staan, hoe moeilijk dat ook is. Want een jonge ziel moet leren van een oude ziel en niet andersom. Jonge zielen willen vaak niet luisteren naar de wijsheid van een oude ziel, want dat kunnen ze niet hebben. Zij willen wijs zijn en beter gevonden worden. Oude zielen voelen ook vaak pijn en verdriet als ze in botsing komen met een jonge ziel. Want een oude ziel bedoeld het vaak zo goed en wil liefde creëren. Maar een jonge ziel niet, die kennen dat nog niet want ze leven vanuit hun ego en hun IK. Een jonge ziel heeft ook vaak een grote mond en dat heeft te maken dat ze denken alles beter te weten en willen overal boven staan. Inweze zijn deze zielen heel onzeker en zijn ze jaloers op wat een oude ziel al wel bij zich draagt. Dat willen ze vaak ook hebben, Bedenkt ook dat iedereen liefde wilt ervaren. Alleen jonge zielen kennen dat nog niet op het niveau dat een oude ziel wel kent. Daarvoor moeten ze nog vaker terug naar de aarde komen. De les voor een oude ziel is dus dat je je eigen niet laat intimideren door een jonge ziel. Oude zielen zijn vaak teruggetrokken mensen die niet veel durven te zeggen. Oude zielen leren dus ook mondiger te worden tegenover de jonge zielen, want daar leren zij juist weer van. Wij leren de jonge zielen weer zodat zij weer een stukje bewustzijn mee nemen voor nu, maar ook voor in een volgend leven. (overigens geld dat voor elke ziel, we leren immers van elkaar zodat we allemaal doorgroeien naar een nieuw niveau van bewustzijn) 

 

 

 

 

                            

Een aantal kenmerken van een Oude Ziel:

* Geen zin hebben in school, desinteresse in de leerstof

* Ze voelen zich vanbinnen een volwassen en gedragen zich vaak ook zo, ook hun omgeving kan deze conclusie trekken

* Ze zijn van nature spiritueel ingesteld

* Ze leren alleen waar hun interesse in ligt

* Ze kunnen er niet tegen als ze dingen worden opgedragen

* Ze handelen vanuit hun gevoel

* Ze hebben een grote innerlijke wijsheid en dragen deze over op mensen

* Ze hebben een grote innerlijke belevingswereld en staan in contact met zichzelf, ook weten ze hoe ze moeten handelen maar door een ander kunnen ze in de war raken als deze het anders wilt.