Spiritualiteit

Gidsen

 

Wat is een Gids?

Nee, het is geen Gids die je de weg wijst op je vakantie of in de bergen.

We hebben het over je persoonlijke Gids die al vanaf je geboorte bij je is. Een gids is een overleden persoon die je je hebt gekend in een vorig leven. Je hebt er een zeer sterke band mee gehad en daarom is deze persoon over jou gaan gidsen. Gidsen hebben ook een naam, hoewel deze eigenlijk zelf niet echt belangrijk is voor hun. Namen zijn niet zo belangrijk in de hogere sferen maar ze zijn wel makkelijk voor ons. Ze geven zichzelf de naam en behouden ook nog hun naam die ze hebben gehad toen ze nog leefden. De naam die ze tegen ons vertellen is dus hun gidsen naam. Gidsen begeleiden jouw je hele leven. Maar let op! Gidsen zijn er niet voor om jouw problemen op te lossen of om over jouw leven bepalen. Ze geven je slechts raad en advies wat voor jou belangrijk is. Ze helpen je wel en dat is het mooiste. Er zijn natuurlijk meerdere Gidsen. Je hoofdgids is de belangrijkste en dat is ook jou contactpersoon. Je hebt ook leidsgidsen. Dit kunnen overleden familieleden zijn of gewoon gestuurde leiders van boven. Deze kunnen steeds weer verschillen. Sommige blijven maar 3 dagen of 3 weken of een aantal maanden. Zij hebben jou dan een stukje begeleid, maar ook jij leert je leidsgidsen, ze leren zo wel van jou als jij van hun. Als dat stukje niet meer nodig is dan mag die Leidsgids weg en komt er weer een nieuwe voor in de plek die jou weer een nieuw stukje komt begeleiden. Je hoofdgids blijft altijd hetzelfde en begeleid jou je hele leven door.

Nou kreeg ik pas de vraag van iemand of we ook contact met onze gids konden hebben zonder dat we de stem van hem/haar horen. Dat kan! Gidsen communiceren al met ons als we net zijn geboren. Je gids geeft via de gedachten (telepatisch) informatie aan jou door. Hierbij hoef je helemaal geen stem te horen. Vaak krijg je een gevoel of een plotselinge gedachte binnen, dit is dan je gids die met je communiceert. Pas als je echt een bewust contact gaat leggen dan kun je wel de stem van de gids horen. En ook dan praten ze via de gedachten omdat in de geesteswereld wordt gecommuniceerd via de gedachten. Wees dus maar niet bang dat je alles alleen doet of alleen bent, want je wordt altijd bewust of onbewust geholpen door jouw Hoofdgids.

Contact met je Gids

Er zijn meerdere manieren om met je gids in contact te komen. Veel mensen gaan zich focussen op een kaarsje of ander voorwerp of gebruiken een muziekje. Er zijn ook veel makkelijke manieren ( ieder heeft natuurlijk zijn eigen manier).

Dit is mijn manier van contact leggen:

* Adem in door je neus, hou het even vast en blaas uit via de mond ( Doe dit 3x ). Open ondertussen je kruinchakra en laat daar licht doorheen stromen zodat je in contact komt met hogere sferen ( je kunt ook een bloem op je kruin visualiseren die je opent ).  ( Als je dit doet vraag dan in gedachten al contact met je Hoofdgids )

* Je zult als het goed is een stem horen. En je voelt zelf aan of dit je Gids is. Als dit niet het geval is en het voelt niet goed dan doe je het opnieuw. Er kunnen weleens pestende entiteiten tussen zitten die zich gaan voordoen als je gids, maar meestal komt dit niet vaak voor. Vraag in ieder geval bescherming en vraag om je Hoofdgids.

* Vraag daarna om de naam. Je zult direct een naam doorkrijgen. En de eerste de beste is ook meteen de goede.

* Als dit gelukt is dan kun je vragen gaan stellen aan je Hoofdgids. Dit kan natuurlijk van alles zijn.

* Als je klaar bent dan sluit je je af en kun je je gids bedanken.